مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

بر اساس قانون مدني طرفين هر عقدي مي‌توانند در مورد شروطي با يكديگر توافق كنند و شروط مدنظر خود را ضمن عقد بياورند. عقد نكاح نيز از اين قاعده مستثني نيست. در عقد نكاح نيز زوجين مي­‌توانند در ضمن عقد شروطي را مطرح كنند. در سند ازدواج تهيه شده در دفاتر رسمي اين شروط غالبا به صورت پيش فرض وجود دارد و طرفين به دليل احساسات و هيجانات قبل از ازدواج بدون هيچ گونه مطالعه‌اي آن را امضا مي‌كنند كه اين امضا بدين معناست كه اين شروط را پذيرفته‌اند و متعهد به انجام آن‌ها هستند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

شروط ضمن عقد نكاح

شروط نكاح

شروط عقد نكاح

 

 

 

 

شروط ضمن عقد نكاح

بر اساس ماده 1119 قانون مدني هر يك زوجين مي‌توانند شروطي را كه مدنظر دارند در عقد نكاح خود مطرح كنند. البته در ماده از عبارت « خلاف مقتضاي عقد نباشد » استفاده كرده است. اين نشان مي‌دهد زوجين تا جايي مجاز هستند كه اين شروط بر خلاف اقتضاي عقد نكاح نباشند. به طور مثال محل سكونت را شوهر تعيين مي‌كند. زوجين مي‌توانند بر خلاف اين موضوع توافق كنند و شوهر حق انتخاب محل سكونت را به زن بدهد.

شروط باطل عقد نكاح

برخي از شروط‌ هستند كه حتي اگر در عقد نكاح مطرح گردند الزامي براي طرف مقابل ايجاد نمي‌كنند. اين شروط باطل هستند و نيازي به انجام دادن آن نيست. با توجه به ماده­ 232 قانون مدني اين شروط را مي‌توان به 3 دسته تقسيم كرد:

1/ شروطي كه انجام آن‌ها مقدور نيست: اگر هر يك از زوجين از طرف مقابل كاري را بخواهند يا شرطي را مطرح كنند كه انجام دادن آن مقدور نباشد اين شرط باطل است و طرف مقابل ملزم به انجام آن نيست. به طور مثال زن از مرد بخواهد كه قرآن را در يك روز حفظ كند و يا اينكه مرد از زن بخواهد تا مرده‌اي را زنده كند.

2/ شروطي كه در آن نفع يا فايده‌اي نباشد: اگر هر يك شرطي را مطرح كنند كه در آن هيچ نفع عقلايي نباشد طرف ديگر ملزم به انجام آن نيست. به طور مثال يك طرف شرط كند كه طرف ديگر 10 كيلو سيب بخورد.

3/ شروطي كه نامشروع باشند: قطعا وقتي شرطي بر خلاف شرع باشد الزامي به انجام آن نيست. به طور مثال شرط شود كه يك طرف بتواند رابطه آزاد با نامحرم داشته باشد. شروط نبايد خلاف قانون يا شرع باشد.

شروط دوازده گانه سند ازدواج

علاوه بر شروطي كه زوجين مي‌توانند با هم بر سرشان توافق كنند شروطي نيز به صورت پيش فرض در عقدنامه ذكر گرديده است. از سال 1360 به بعد، در اسناد ازدواج شروطي ضمن العقد قرار گرفت كه سردفتر موظف است پيش از خواندن خطبه عقد اين شروط را براي زوجين مطرح كند و مفهوم هر كدام را توضيح دهد. زوجين هر شرط را كه قبول داشته باشند امضا مي‌كنند و هر كدام را كه قبول نداشته باشند مي‌توانند رد كنند. هيچ الزامي براي هيچ طرفي در امضاي شروط نيست. شروط به شرح زير است:

1/ شرط تصنيف اموال و دارايي مرد: بر اين اساس هر گاه طلاق به درخواست زوجه نباشد و دادگاه تشخيص دهد كه طلاق ناشي از تقصير و تخلف زن نيست زوج موظف است تا نصف دارايي موجود را كه در دوران زناشويي به دست آورده است يا معادل آن را طبق نظر دادگاه به زوجه واگذار كند.

2/ مرد به زن حق وكالت بلاعزل با حق توكيل غير مي‌دهد كه در صورت وجود هر يك شرايط زير به دادگاه مراجعه نمايد و پس از اخذ مجوز از دادگاه نوع طلاق خود را انتخاب كند و خود را مطلقه نمايد. همچنين به زن وكالت بلاعزل با حق توكيل غير مي‌دهد تا در صورت بذل از طرف او قبول نمايد.

شروط دوازده گانه طلاق | شروط ضمن عقد نكاح

الف) خودداري شوهر از دادن نفقه و يا ساير حقوق واجبه زن به مدت 6 ماه و عدم امكان الزام او به اداي حق زوجه.

ب) سوء معاشرت يا بد رفتاري مرد با زن به حدي كه زندگي مشترك را دشوار نمايد.

ج) ابتلاي زوج به بيماري صعب العلاج كه ادامه زناشويي را براي زوجه خطرناك نمايد.

د) جنون در مواردي كه فسخ شرعي نكاح ممكن نباشد.

ه) بي‌توجهي شوهر به دستورات دادگاه مبني بر عدم اشتغال زوج به حرفه‌اي كه از نظر دادگاه خلاف مصالح و حيثيت زوجه باشد.

و) محكوميت زوج به حكم قطعي 5 سال حبس يا بيشتر يا به جزاي نقدي كه در نهايت منجر به 5 سال حبس يا بيشتر مي‌شود. زوجه در صورتي مي‌تواند درخواست طلاق بدهد كه حكم قطعي شوهر صادر شده باشد و مرد در زندان باشد.

ز) هر گونه اعتياد مضر مخل زندگي زناشويي به تشخيص محكمه.

ح) ترك زندگي زناشويي از جانب مرد و يا غيبت غير موجه وي به مدت 6 ماه متوالي. تشخيص ترك زندگي مشترك و عذر موجه با دادگاه است.

ط) محكوميت قطعي زوج به دليل ارتكاب جرم و اجراي هر گونه مجازات حدي يا تعزيري به دليل ارتكاب جرمي كه با حيثيت و شئون زوجه مغايرت دارد. تشخيص اينكه مجازات با شان زوجه مغايرت دارد يا خير با دادگاه است.

ي) در صورتي كه بعد از گذشت 5 سال زن از شوهر خود به دليل عقيم بودن يا عوارض جسمي بچه‌دار نشود.

ك) مفقودالاثر بودن زوج در صورتي كه تا 6 ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پيدا نشود.

چند همسري مرد

همچنين اگر زوج بدون رضايت زوجه ازدواج مجدد كند و يا به تشخيص دادگاه بين همسران خود عدالت را رعايت نكند دادگاه به زن حق طلاق مي‌دهد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شروط ضمن عقد نكاح، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شروط ضمن عقد نكاح پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : شروط ضمن عقد نكاح

امتیاز:
بازدید: 35
برچسب:
:
[ 1399/7/23  ] [ ۱۴ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب